HTML

Mézes-mákos

Manapság sokszor hallani,hogy étrendet,életmódot kell váltani. Én már lassan három éve sztár és egyéb divatos diétáktól függetlenül megváltoztattam étrendünket. Először férjem kézzel-lábbal tiltakozott,ismerjük ezt,igazi pasi,húst-hússal és főleg rántva. Az első tiltakozást követte a meglepődés és a pozitív változás kapcsán a megértés és teljes elfogadás, hiszen fogytunk, elmúltak az emésztési problémák,tisztult a bőrünk és még sorolhatnám. Több,mint 2 éve tartom a súlyom,nem koplalok és finom,de egészséges édességeket készítek,lekvárokat főzök. Férjem és családom,valamit barátnőim tanácsára fogtam bele a blog írásba, mert rájuk is sikeresen átragasztottam a lelkesedést. Remélem másnak is kedvet csinálok,esetleg tudok ötleteket adni,hogy mivel teheti színesebbé a hétköznapi étkezéseket és az ünnepi menüket! :) Olvassatok és kérdezzetek bátran, szívesen válaszolok! :)

Friss topikok

Címkék

Megjött az ősz és a megfázás ideje ...

2012.09.13. 18:34 Nessa78

Sziasztok!


Végre megjött az ősz mondhatnánk,habár egy kicsit el is szomorít, hiszen hétfőn még 30 fok volt és olvadt rólunk a ruha, ma pedig már csak 15 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Ebben az időben könnyű megfázni, a szív betegek problémáiról már ne is beszéljünk. Megfázás és torok kaparás ellen javasolnám a mustáros ételek fogyasztását, ami fertőtleníti a torkot, valamint  a forró kakaót egy kellemes film és egy vastag pléd társaságában összebújva, ami jót tesz a léleknek,aki kiadósabbra vágyik annak ajánlom az alábbi finoman gőzölgő levest! :)


Francia hagyma leves


4-5 fej vöröshagyma, aki érzékenyebb a hagymára helyettesítheti póréval és újhagymával,így színesebb lesz a leves és nem lesz olyan telt íze.

-2 evőkanál olíva olaj

-1 evőkanál graham liszt

-1 liter húsleves (lehet kockából is)

-só és bors ízesítésnek

-1 dl száraz fehér bor

-10-15 deka sajt

-pár szelet finom rozs kenyér

Egy közepes lábasban az olajon üvegesre pároljuk a karikára szelt hagymát, majd rászórjuk a lisztet evvel egy kicsit pirítjuk,majd felöntjük a húslevessel, 20 percig főzzük fedő alatt az elpárolgó vizet a borral pótoljuk,amitől pikáns íze lesz a levesnek, végül sózzuk és borsozzuk.


A szép és  ínycsiklandó tálalás kedvéért egy kis cserép tálba merjük a levest egy szelet rozsos pirítósra annyiszor ahányan esznek belőle, úgy hogy kilátszódjon a kenyér, majd sajtot reszelünk rá és berakjuk pirulni a sütőbe. Amikor aranybarnára pirult a sajt kivesszük és még melegében tálaljuk.  Egyszerűen lekészíthető finom étel,ami jól mutat, el lehet vele kápráztatni a vendégeket is! :)

Hűvös őszi estékre, de igazán hideg téli estéken is kiválóan átmelengeti az embert! :)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nessa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abrak-a-hasba.blog.hu/api/trackback/id/tr14775495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása